Veerkrachtverhogend leidinggeven
Inhoud van de training

Voel je wel eens dat jouw teamleden onder hoge druk staan, maar weet je niet altijd hoe je die druk kan verlichten? Wil je erachter komen wat je als leidinggevende kan doen om de veerkracht van je team te verhogen? Deze opleiding helpt je om je team te motiveren en veerkrachtig te houden.

Werkbaar werk is vandaag een enorm actueel thema. Maar wat is de rol van de leidinggevende binnen dat kader? Enerzijds houdt dit in dat je als leidinggevende in de gaten moet houden dat je teamleden veerkrachtig blijven. Ze moeten achterhalen wat hun teamleden energie geeft en wat hen energie kost, zodat ze hier indien nodig op kunnen inspelen. Anderzijds moeten ze ook controleren of het werk vanuit de organisatie wel werkbaar blijft. Indien nodig kunnen ze hiervoor invloed uitoefenen op de verschillende arbeidsfactoren. We bekijken samen met de deelnemers hoe ze de nodige coaching en ondersteuning kunnen bieden voor een veerkrachtig team.

Leerdoelen

We leren je om:

  • medewerkers te motiveren door op een veerkrachtige manier leiding te geven;
  • in te spelen op fysieke veerkracht en arbeidsomstandigheden;
  • in te spelen op mentale veerkracht en arbeidsorganisatie;
  • in te spelen op talentgerichte veerkracht en arbeidsinhoud;
  • in te spelen op sociale veerkracht en arbeidsverhoudingen;
  • de juiste gesprekstechnieken en tools in te zetten op het juiste momenten.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden, ploegbazen, afdelingsverantwoordelijken, ...

Veerkracht vs. arbeidskracht

Meer info?

We komen graag deze training in jouw bedrijf geven. Voor meer informatie of een prijsofferte rond deze training kan je mailen naar info@novare.be.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!