Coaching

Ontdek hier onze aanpak voor 1-op-1 individuele coaching trajecten.
Individuele coaching

Training is één manier om de persoonlijke groei van medewerkers te stimuleren, maar daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in individuele coaching van medewerkers en leidinggevenden. In onze coachings trachten we de coachee op een energieke manier te leren omgaan met de spanningen of uitdagingen die zich op de werkvloer aandienen.  Afhankelijk van de vraag van de coachee en wat hij zelf wil bereiken, kunnen we op verschillende manieren toewerken naar de gewenste situatie en het resultaat. We onderscheiden:

Probleemgerichte coaching
Met probleemgericht coachen bedoelen we dat we de coachee helpen om zijn omgeving te leren aanpakken. We gaan samen met de coachee kijken hoe we via een stappenplan oplossingen kunnen uitwerken. Problemen worden bij de oorzaak aangepakt om zo tot constructieve oplossingen te komen.

Krachtgerichte coaching
Met krachtgerichte coaching bedoelen we dat we de coachee helpen reflecteren over zijn idealen en zijn kernkwaliteiten om via zijn kernpotentieel de belemmeringen aan te pakken. Op deze wijze stellen we coachees in staat om vanuit hun flow en sterktes de zaken energiek aan te pakken.

Cognitieve gedragscoaching
Met cognitieve gedragscoaching bedoelen we dat we de coachee ondersteunen om stress- en spanningverhogende gedachten te bespreken. We dagen de coachee uit om deze om te buigen naar helpende gedachten.

Een coaching traject is steeds een gestructureerd proces, bestaande uit verschillende stappen:

  1. Intakegesprek: kadering - doelen helder stellen (met de coachee en/of zijn leidinggevende)
  2. Coaching gesprekken
  3. Opmaak ontwikkelplan: acties vastleggen die voortvloeien uit de gesprekken

 Coaching thema’s van waaruit we o.a. vertrekken:

  • Leidinggeven, dienend en motiverend leiderschap
  • Communicatie, luisteren en assertiviteit
  • Samenwerken en omgaan met conflicten
  • Veerkracht verhogen, omgaan met stress- en burn-out

Meer info?

Als u vragen hebt of meer informatie wil over onze tools, kan u ons steeds contacteren via info@novare.be of 014/434 636.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!