Veerkracht vs. werkbaar werk


Terug naar het overzicht

22 Apr 2016

In het kader van de nieuwe welzijnswet ontwikkelden we in 2015 al een nieuw model rond veerkracht waarbij we een onderscheid maakten tussen 5 soorten veerkracht.  Vanuit de verschillende sectoren kregen we een aantal keer de vraag om in dit model ook een koppeling te maken naar werkbaar werk.

We zagen hier meteen ook zelf de meerwaarde van in, omdat je volgens ons enkel een veerkrachtige organisatie kan creëren wanneer je zowel het standpunt van de medewerker als het standpunt van de organisatie meeneemt in je verhaal. We zouden er zelfs een formule op kunnen kleven:

 

 

Lees: duurzame inzetbaarheid is het resultaat van veerkrachtige, geëngageerde medewerkers in combinatie met een organisatie die inzet op de 5 arbeidsfactoren. Na verschillende brainstormmomenten met ons team en een succesvolle trainersdag zijn we tot een synthesemodel gekomen waarin onze soorten veerkracht worden gekoppeld aan de arbeidsfactoren:

We hebben zowel voor medewerkers, leidinggevenden als HR managementleden verschillende trainingen uitgewerkt waarin dit model de rode draad vormt. Wil jij een veerkrachtige organisatie uitbouwen en inzetten op werkbaar werk? Vraag dan zeker meer info aan via info@novare.be.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!