Train the trainer
Inhoud van de training

Heb je vragen rond het ontwikkelen en geven van trainingen? En wil je meer weten over de verschillende tools en werkvormen die je kan gebruiken? Dan kan de opleiding train the trainer interessant zijn.

Aan ervaren medewerkers die hun vak goed kennen wordt wel eens gevraagd om training te geven aan anderen. Maar een training geven is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Eerst en vooral is de voorbereiding erg belangrijk. Deze voorbereiding start door de doelstellingen en de beginsituatie van de training in kaart te brengen. Wanneer je als trainer goed weet wat je wil bereiken, kan je later je werkvormen en middelen hierop afstemmen. Het is ook belangrijk dat je als trainer stil staat bij de voorkennis en de leerstijl van de medewerkers. Om goed in te spelen op die verschillende leerstijlen bekijken we samen de verschillende werkvormen en hulpmiddelen die je kan inzetten.

Leerdoelen

We leren je om:

  • de doelstelling(en) van je training te bepalen;
  • je training of cursus grondig voor te bereiden;
  • verschillende werkvormen en didactische hulpmiddelen te gebruiken;
  • de werkvormen af te stemmen op je deelnemers;
  • een leerproces op gang te brengen.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor ervaren medewerkers of leidinggevenden die regelmatig een training geven.

Bron: de leercyclus van Kolb

Meer info?

We komen graag deze training in jouw bedrijf geven. Voor meer informatie of een prijsofferte rond deze training kan je mailen naar info@novare.be.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!