Peter/meterschap
Inhoud van de training

Heb je vragen rond het onthalen van nieuwe medewerkers? En wil je ervoor zorgen dat nieuwelingen zich zo snel mogelijk thuis voelen in uw organisatie? Dan is de training peter/meterschap wat je zoekt. 

Een nieuwe medewerker voelt zich vaak onwennig de eerste werkdag. Er staan hem veel nieuwe dingen te wachten, nieuwe taken, nieuwe collega’s… Daarom is het belangrijk dat er iemand is die hem echt het gevoel kan geven welkom te zijn. Een peter/meter is met andere woorden iemand die de nieuweling opvangt, een rondleiding geeft, afspraken en regels toelicht,... Niet enkel de eerste werkdag maar ook nog de dagen en weken daarna is het fijn te weten dat er iemand is waar de nieuweling altijd bij terecht kan. We bekijken samen met de deelnemers hoe ze hun rol als peter/meter ten volle kunnen opnemen.

Leerdoelen

We leren je om:

  • je verantwoordelijkheid als peter/meter op te nemen;
  • een onthaal voor te bereiden;
  • een onthaal te structureren;
  • je vooroordelen aan de kant te schuiven;
  • actief en empathisch te luisteren naar de medewerker;
  • de medewerker zich thuis te laten voelen.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor alle toekomstige peters/meters die nieuwe medewerkers op een enthousiaste manier willen leren onthalen.

Meer info?

We komen deze training graag in jouw bedrijf geven. Het is ook mogelijk om deze sessie te combineren met de sessie mentorschap, zodat zowel het onthaal als het opleiden van nieuwe medewerkers aan bod komen. Voor meer informatie of een prijsofferte rond deze training kan je mailen naar info@novare.be.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!