Mentorschap
Inhoud van de training

Heb je vragen rond het opleiden en begeleiden van nieuwe medewerkers? Of wil je ervoor zorgen dat de aanwezige kennis makkelijker gedeeld wordt met nieuwe of minder ervaren medewerkers? Dan kan de training mentorschap een oplossing zijn.

De mentoren van een organisatie zijn verantwoordelijk voor de opleiding van nieuwe of minder ervaren medewerkers. De mentor moet dus op de werkvloer andere medewerkers opleiden en instructies geven. Een goede voorbereiding is daarbij het halve werk. En daarnaast is het ook belangrijk dat zij een veilige leeromgeving creëren voor hun leerling. Daarom leren we de deelnemers tijdens de training om stil te staan bij de beginsituatie van de medewerker, hun instructies goed te structureren en de juiste methode te kiezen.

Leerdoelen

We leren je om:

  • op een interactieve wijze instructie te geven;
  • je instructies goed voor te bereiden;
  • het leerproces continu op te volgen;
  • medewerkers door goede instructies en begeleiding te motiveren;
  • constructieve feedback te vragen en te geven.

Doelgroep

Het was een ongelooflijk inspirerende training, op arbeidersniveau en heel interactief. Je neemt concrete acties mee naar de praktijk die je onmiddellijk kan toepassen. Alle deelnemers hebben er iets aan gehad, van de jonge onervaren mentoren tot de oude enorm ervaren mentoren. Maya Quirijnen, HR, Astra Sweets

Deze training is bedoeld voor alle toekomstige mentoren die medewerkers op een goede en enthousiaste manier willen leren opleiden.

Meer info?

Wij komen deze training graag in jouw bedrijf geven. Het is ook mogelijk om deze sessie te combineren met de sessie peter/meterschap, zodat zowel het onthaal als het opleiden van medewerkers aan bod komen. Voor meer informatie of een prijsofferte rond deze training kan je mailen naar info@novare.be.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!