Inspirerend leidinggeven
Inhoud van de training

Op zoek naar de juiste balans tussen leiden, sturen en motiveren? En wil je de effectiviteit en de communicatie binnen je team bevorderen? Met behulp van de training leidinggeven haal je het beste uit je medewerkers en je team.

Leidinggevenden moeten weten wat er van hen verwacht wordt en waarin hun functie verschilt met die van hun medewerkers. Het is belangrijk dat ze een goed inzicht krijgen in hun taken en verantwoordelijkheden en dat ze hierbij een goed onderscheid maken tussen job en persoon. Daarnaast gaan leiding geven en efficiënt communiceren hand in hand. Met behulp van de juiste gesprekstechnieken kunnen leidinggevenden hun medewerkers motiveren om hun doelstellingen te behalen en op een resultaatgerichte manier te werken. Samen met de deelnemers bekijken we hoe ze hun rol als leidinggevende ten volle kunnen opnemen.

De duur van de training kan variëren tussen 3 en 5 dagen, afhankelijk van de noden van de organisatie.

Leerdoelen

We leren je om:

  • je rol als leidinggevende op te nemen;
  • oog te hebben voor constructieve communicatie;
  • je medewerkers constructief aan te sturen;
  • je medewerkers constructief bij te sturen;
  • zelf open te staan voor de feedback van teamleden;
  • de juiste leiderschapsstijl te kiezen op het juiste moment;
  • in te spelen op de processen binnen het team;
  • conflicten positief te bekijken en te hanteren.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden, ploegbazen, afdelingsverantwoordelijken, ...

De cursus was echt super goed gegeven. De vele interacties tussen alle mensen hebben ervoor gezorgd dat ik voortaan beter met bepaalde situaties zal kunnen omgaan. De input van iedereen maakte het zeer interessant en leerrijk. Ik heb ook mezelf beter leren kennen en weet nu beter waar ik naartoe wil. Dorrit Wouters, deelnemer 'leidinggeven en communicatie'

Meer info?

We komen graag deze training in jouw bedrijf geven. Voor meer informatie of een prijsofferte rond deze training kan je mailen naar info@novare.be.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!