Langer werken met goesting


Terug naar het overzicht

22 Feb 2016

“Wie doet wat hij graag doet, hoeft in zijn leven nooit een dag te werken.” Dat is een uitspraak die we vaker horen, maar is zo’n doel ook voor iedereen haalbaar?

Feit is wel dat we met z’n allen langer zullen moeten werken. En werken tot 67 of 70 jaar is alleen haalbaar, wanneer er ook aangepaste jobs zijn. Dus we zijn met z’n allen op zoek naar jobs waarin er aandacht is voor gezondheid en plezier in het werk. Iedereen zoekt een job waarin hij of zij zijn talenten en passies ten volle kan inzetten. Het probleem is alleen dat de vraag op dit moment groter is dan het aanbod. Er zijn meer mensen op zoek naar werkbaar werk, dan dat er werkgevers of organisaties zijn die dat kunnen aanbieden.

De enige oplossing lijkt ons dan ook dat we met z’n allen innoveren en dat bedrijven het werk anders en slimmer gaan organiseren. Er moet bewust nagedacht worden over taakverdelingen, medewerkers moeten regelmatig uitgedaagd worden om iets nieuw te leren en nieuwe of andere vaardigheden in te zetten.

Maar hoe pak je dat best aan als organisatie? IPV, het sectorfonds van de voedingssector introduceerde een nieuwe website om voedingsbedrijven op weg te helpen. Je vindt er meer info en tips over hoe je alle medewerkers kansen geeft, over hoe je als organisatie motiveert enzovoort. Bovendien vind je er ook interessante tools als voorbeelden, waaronder enkele van onze eigen tools. Neem dus zeker eens een kijkje: http://www.langerwerkenmetgoesting.be/

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!