Kennis borgen
Inhoud van de training

Heb je vragen rond kennisborging en zoek je een manier om de inhoud en aanpak van taken vast te leggen op papier? Dan kan de training kennis borgen helpen.

Kennis borgen kan je op verschillende manieren en in allerlei soorten en vormen. Er zijn handleidingen, korte teksten of werkinstructiekaarten met foto's. Het is belangrijk om taken zo visueel en gestructureerd mogelijk weer te geven in een stappenplan. Op die manier kan je duidelijk vastleggen hoe de taak het best kan worden uitgevoerd. Het borgen van kennis is echter niet zo eenvoudig. Veel medewerkers denken perfect te weten hoe iets moet gebeuren en waar er op gelet moet worden. Maar bij hen is de taak vaak een automatisme en kan er al eens een stap overgeslagen worden als ze dit op papier zetten. Daarom moeten zoveel mogelijk medewerkers betrokken worden bij het proces. Samen met de deelnemers bekijken we hoe ze al die informatie best structureren en onderverdelen in stappen.

Leerdoelen

We leren je om:

  • medewerkers te bevragen met betrekking tot hun job en taken;
  • informatie te structureren;
  • stappen en handelingen te visualiseren;
  • werkinstructiekaarten op te stellen.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor medewerkers die hun ervaring en kennis willen delen met anderen.

Bron: types van kennisborging, Ivoc

Meer info?

We komen graag deze training in jouw bedrijf geven. Voor meer informatie of een prijsofferte rond deze training kan je mailen naar info@novare.be.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!