Inzetten op veerkracht


Terug naar het overzicht

Van kop tot teen zonder stress
19 Oct 2015

In de actualiteit blijven berichten verschijnen rond burn-out, depressies, enzovoort. Maar wanneer er al sprake is van burn-out, zijn we eigenlijk te laat. Daarom hebben we met ons team gekozen voor een preventieve aanpak en een volledig aanbod uitgewerkt rond het verhogen van veerkracht. 

Veerkracht is het vermogen om goed om te gaan met de dagelijkse stress en tegenslag. Als je veerkracht hoog is, wil dit zeggen dat je niet bij te pakken blijft zitten wanneer er zich een tegenslag voordoet. Je ‘veert’ als het ware terug. Maar als je veerkracht laag is, kan stress zich opstapelen tot de veer uiteindelijk springt.

Met ons veerkrachtmodel hebben we verschillende technieken uitgewerkt die je kunnen helpen om je veerkracht te verhogen. Heb je bijvoorbeeld moeite om in het hier en nu te leven omdat je jezelf steeds druk maakt om de toekomst, dan kan je aan jouw mentale veerkracht werken met behulp van enkele makkelijke oefeningen. Ook met de 4 andere soorten veerkracht kan je makkelijk aan de slag. Heb je medewerkers voor wie een dergelijke training interessant kan zijn of wil je er met heel de organisatie mee aan de slag? Neem contact op met caroline.van.gils@novare.be of chantal.hendrikse@novare.be.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!