Gedragsgericht interviewen
Inhoud van de training

Op zoek naar nieuwe medewerkers, maar weet je niet hoe je de selectieinterviews best aanpakt? Of heb je al verschillende interviews afgenomen, maar lijk je nooit de geschikte kandidaten te vinden? Dan kan een training gedragsgericht interviewen helpen.

In selectiegesprekken is het de kunst om door relevante vragen te stellen een goed inzicht te krijgen in de competenties van de sollicitant. Het is belangrijk dat je als interviewer inziet dat je niet te snel tevreden mag zijn met het antwoord van de sollicitant. Je moet de sollicitant uitdagen om je te overtuigen van zijn competentie door een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van een situatie en het gedrag dat hij stelde in die situatie. We leren je doorvragen tot op het gedrag aan de hand van de STAR-methode.

Leerdoelen

We leren je om:

  • kritische competenties te benoemen;
  • ervaringsgerichte vragen te stellen;
  • te bevragen via het STAR-model;
  • structuur aan te brengen in het gesprek;
  • de kandidaat te beoordelen op basis van competenties.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor medewerkers die op een competentiegerichte manier willen leren interviewen.

Meer info?

We komen graag deze training in jouw bedrijf geven. Voor meer informatie of een prijsofferte rond deze training kan je mailen naar info@novare.be.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!