Er-wel-zijngesprekken voeren
Inhoud van de training

Ligt het ziekteverzuim in je organisatie te hoog? En wordt hier onvoldoende over gepraat? Een gesprek kan nochtans wonderen doen. Tijdens de training er-wel-zijngesprekken voeren, leer je hoe je een positief aanwezigheidsbeleid moet aanpakken.

Ziek worden en zijn is normaal. Maar indien het ziekteverzuim hoger ligt dan het gemiddelde is er meer aan de hand. Medewerkers moeten zich bewust worden van de gevolgen voor het bedrijf, hun afdeling en hun collega’s. Er-wel-zijngesprekken, ook wel absenteïsmegesprekken genoemd, zijn het moment om hen dit duidelijk te maken. Belangrijk is wel dat de focus tijdens het gesprek ligt op aanwezigheid in plaats van afwezigheid. Zo kan de leidinggevende in het gesprek interesse tonen in het welzijn van zijn medewerker en de medewerker laten voelen dat hij belangrijk is. Samen met de deelnemers bekijken we de opbouw van het gesprek en geven hen tips voor het maken van duidelijke afspraken.

Leerdoelen

We leren je om:

  • je goed voor te bereiden op het gesprek;
  • de gevolgen van het absenteïsme goed kenbaar te maken;
  • de focus te leggen op het belang van aanwezigheid;
  • drogredenen en tegenstrijdigheden te doorprikken;
  • duidelijke afspraken te maken voor de toekomst.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden die het verzuim in hun organisatie willen aanpakken op een positieve manier.

Meer info?

We komen graag deze training in jouw bedrijf geven. Voor meer informatie of een prijsofferte rond deze training kan je mailen naar info@novare.be.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!