Conflicten hanteren
Inhoud van de training

Krijg je wel eens met conflicten te maken, maar loop je er dan met een grote boog omheen? Is het altijd een verschrikkelijk moeilijk proces om oplossingen te vinden? Dan is een training conflicthantering iets voor jou.

Niemand vind conflicten leuk en we zien dan ook dat ze vaak met een grote boog vermeden worden. Jammer, want conflicten zijn zeer leerrijk. Je leert iets over jezelf, over hoe je overkomt en hoe de ander naar een situatie kijkt. Daarom is het belangrijk dat iedereen op een constructieve wijze leert omgaan met conflicten. Er zijn verschillende soorten conflicten, zoals het warme en het koude conflict, maar we kunnen ook verschillen onderscheiden op basis van inhoud. De manier waarop je het conflict aanpakt, is afhankelijk van het soort conflict waarmee je te maken hebt. We bekijken samen welke mogelijke aanpakken er zijn.

Leerdoelen

We leren je om:

  • verschillende types conflicten te herkennen;
  • een diagnose te maken van conflicten;
  • conflictstijlen te herkennen;
  • effectieve en efficiënte conflictinterventies te hanteren;
  • zelf creatief conflicten op te lossen.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor medewerkers en leidinggevenden die conflicten constructief willen aanpakken.

Bron: stijlen van conflicthantering, Thomas-Kilmann

Meer info?

We komen deze training graag in jouw bedrijf geven. Voor meer informatie of een prijsofferte rond deze training kan je mailen naar info@novare.be.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!