Leerplatform

Ontdek hier de mogelijkheden van ons online leerplatform.
Digitalisering is een hot topic. We blijven niet achter en hebben speciaal voor al onze cursisten een online leerplatform ontwikkeld.

Ons online leerplatform bieden we op twee manieren aan: via e-learning of blended learning.

Bij e-learning vindt de leeractiviteit thuis plaats via een computer en zonder face-to-face trainingen. Doordat wij de nodige informatie en oefeningen beschikbaar stellen, heeft de leerder de kans om aan een eigen tempo, op een zelf gekozen moment, te leren. Deze methode is ideaal indien er niet veel tijd is om trainingen bij te wonen.

Daarnaast bieden we blended learning aan, namelijk een combinatie van online en face-to-face leren. Hierbij zal het online leerplatform op maat aangeboden worden, gerelateerd aan de training die gevolgd wordt. Na elke trainingssessie zal telkens nieuwe informatie vrijkomen waardoor de cursist extra kennis kan vergaren en oefenen. Wanneer er een opleiding wordt gevolgd krijgen cursisten automatisch een login voor het online leerplatform.

Online leerplatform 

De werking van het online leerplatform gaat als volgt. We werken met een voor-, tijdens- en na-traject. Dit wil zeggen dat de cursisten ten alle tijden het platform kunnen raadplegen en informatie ontvangen. We bieden deze info in de vorm van:

  • Kennisfiches
  • Do’s en don’ts
  • Teksten en artikels
  • Oefeningen
  • Video’s
  • Tests
  • Boekentips

Om de informatie optimaal te kunnen verwerken zijn er spelletjes en oefeningen beschikbaar om nieuwe kennis eigen te maken of om na te gaan of ze alles goed onder de knie hebben. Bovendien heeft elke cursist een persoonlijk leerprikbord. Op dit prikbord kunnen zij zaken noteren, interessante links bijhouden en voor hen interessante info die op ons leerplatform terug te vinden is, nog eens extra aan hun leerprikbord toevoegen. Zo zullen zij nadien snel informatie terugvinden wanneer ze die nodig hebben, bijvoorbeeld do’s en don’ts voor een evaluatiegesprek. Ook na het traject blijft het platform voor hen beschikbaar zodat ze af en toe alles eens kunnen opfrissen!

De mogelijkheid bestaat ook om via een app het platform aan de smartphone te linken.

 

Als u vragen hebt of meer informatie wenst over ons online leerplatform, kan u ons steeds contacteren via info@novare.be of 014/434 636.