Blog


Blog overview


Razendsnelle trends in leren op de werkvloer, wie is nog mee?

22 Jun 2017

Nu we ons meer en meer aan het verdiepen zijn in online leren en de verschillende tools die erbij horen, worden we met “buzzwords” om de oren geslagen. Het moet als organisatie of HR dienst niet makkelijk zijn om mee te blijven en alles te omvatten. Hybride leren, flipped classroom, augmented reality, gamification, etc. Ben jij nog mee? We laten je de bomen door het digitale bos terug zien.

blogit.readmore


De wet werkbaar en wendbaar werk

06 Mar 2017

Het is een feit: de wet Peeters, ofwel de wet rond wendbaar en werkbaar werk, is goedgekeurd en grotendeels retroactief van kracht vanaf 1 februari 2017. Er werd al veel over geschreven, maar wie heeft nog het overzicht over wat deze wet precies zal teweeg brengen? We maken daarom even een korte samenvatting.

blogit.readmore


Veerkracht vs. werkbaar werk

22 Apr 2016

In het kader van de nieuwe welzijnswet ontwikkelden we in 2015 al een nieuw model rond veerkracht waarbij we een onderscheid maakten tussen 5 soorten veerkracht. Na verschillende brainstormmomenten met ons team en een succesvolle trainersdag zijn we tot een synthesemodel gekomen waarin onze soorten veerkracht worden gekoppeld aan de arbeidsfactoren.

blogit.readmore


Langer werken met goesting

22 Feb 2016

“Wie doet wat hij graag doet, hoeft in zijn leven nooit een dag te werken.” Dat is een uitspraak die we vaker horen, maar is zo’n doel ook voor iedereen haalbaar? Feit is wel dat we met z’n allen langer zullen moeten werken. En werken tot 67 of 70 jaar is alleen haalbaar wanneer er ook aangepaste jobs zijn. Dus we zijn met z’n allen op zoek naar jobs waarin er aandacht is voor gezondheid en plezier in het werk. Iedereen zoekt een job waarin hij of zij zijn talenten en passies ten volle kan inzetten. Het probleem is alleen dat de vraag op dit moment groter is dan het aanbod. Er zijn meer mensen op zoek naar werkbaar werk, dan dat er werkgevers of organisaties zijn die dat kunnen aanbieden.

blogit.readmore


Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!